לפני שנדבר על רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית, ועל עבודתם של רשלנות רפואית עורכי דין, בואו נתחיל מכמה עובדות מעניינות על מחלה זו.
להלן 10 עובדות על סרטן הערמונית:
1. סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים בעולם, למעט סרטן עור שאינו מלנומה.
2. סרטן זה מתפתח בבלוטת הערמונית, איבר קטן בצורת אגוז הממוקם מתחת לשלפוחית השתן ומול פי הטבעת. ומשם הוא עשוי להתקדם אל עבר בלוטות הלימפה ואזורים נוספים בגוף.
3. הגורם המדויק לסרטן הערמונית אינו ידוע, אך גורמים כמו גיל, היסטוריה משפחתית ומוצא אתני יכולים להגביר את הסיכון.
4. סרטן הערמונית בשלב מוקדם לרוב אינו גורם לתסמינים בולטים, וזו הסיבה שבדיקה סדירה חשובה לגילוי מוקדם.
5. תסמינים נפוצים של סרטן ערמונית מתקדם עשויים לכלול קושי במתן שתן, דם בשתן או בזרע, הפרעות בזקפה, כאבי עצמות וירידה במשקל.
6. בדיקת דם של אנטיגן ספציפי לערמונית (PSA) משמשת בדרך כלל לבדיקת סרטן הערמונית. רמות גבוהות של PSA עשויות להצביע על נוכחות של סרטן, אך נדרשות בדיקות אבחון נוספות לאישור.
7. אפשרויות הטיפול בסרטן הערמונית כוללות ניתוח, טיפול בקרינה, טיפול הורמונלי, כימותרפיה ואימונותרפיה. בחירת הטיפול תלויה בגורמים שונים, כמו השלב והאגרסיביות של הסרטן.
8. מעקב אקטיבי, המכונה גם המתנה משגיחה, היא גישה שבה הסרטן נמצא במעקב צמוד אך לא מטופל באופן מיידי. זה מומלץ לעתים קרובות עבור מקרי סרטן הערמונית בסיכון נמוך.
9. אמנם שכיחות המחלה היא גבוהה ומדאיגה, אך ניתן להתנחם בכך כי סיכויי ההחלמה גבוהים. שיעורי התמותה עומדים על כ 3%. וזוהי בעיקר תוצאה של זיהוי מאוחר. לא כל מקרה של זיהוי מאוחר הוא רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית.
10. גורמי אורח חיים כגון תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל תקין עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לפתח סרטן הערמונית, אם כי יש צורך במחקר נוסף כדי להבין את ההשפעה המדויקת של גורמים אלו.
אם ישנו חשש כי אתה סובל מסרטן הערמונית, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע – כלומר עם רופא. פנו אל רופא המשפחה, ובהתאם לצורך הוא יפנה אותך לבדיקות ורופאים מומחים.
רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית
לצד ההצלחות הגדולות של הרפואה, ישנם גם מקרים בהם אנשים מחפשים רשלנות רפואית עורכי דין. כלומר הם סובלים מסרטן הערמונית שאובחן בשלב מאוחר, ויש להם חשש כי זוהי תוצאה של רשלנות רפואית.
כיצד יודעים האם גילוי מאוחר הוא אכן תוצאה של רשלנות רפואית? ובכן, אם הייתה לכך תשובה פשוטה, ככל הנראה לא היה צורך בעורכי דין מומחים לרשלנות רפואית.
נתחיל מפרט חשוב שתמיד צריך לחזור ולהגיד אותו. הרפואה אינה מושלמת, ולא תמיד מצליחה לזהות כל מקרה של סרטן בזמן. יתכן כי זו תוצאה של רשלנות, אך לא תמיד זהו המקרה.
רשלנות רפואית עורכי דין מתחילים בבדיקת נסיבות המקרה. לצורך כך יש לרכז את כל המידע הרפואי. יש לאסוף מסמכים מקופות החולים ובתי החולים, כל בדיקה וכל ביקור אצל רופא יכולים להיות חשובים.
את המידע הזה יש להעביר אל רופא מומחה אשר יבחן את התנהלות הרופאים לכל אורך התהליך. הוא יבחן כיצד נהגו הרופאים, והאם כל הפעולות נעשו במיומנות והזהירות הנדרשות.
לצורך הדוגמה, אם מטופל דיווח על תסמינים מחשידים, יש לבחון האם הרופא פעל בשיקול דעת נכון, והפנה אותו לביצוע הבדיקות הנדרשות. השאלות הללו אינן פשוטות, יש לקחת בחשבון מדיניות של קופות החולים ומשרד הבריאות, ואף שינויי מדיניות שנעשים לאורך השנים.
רשלנות רפואית עורכי דין
אם ישנו חשש לרשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית, רופא מומחה יכתוב את חוות הדעת באמצעותה תוגש תביעת הפיצויים על הנזק שנגרם. מכאן הנושא רק הולך ומסתבך…
רשלנות רפואית עורכי דין נדרשים לא רק להוכיח את מקרה הרשלנות, אלא גם את הקשר בין הרשלנות לבין הנזק שנגרם. ובהמשך, מצופה מהם גם להילחם על גובה הפיצויים.